Ειδήσεις

May6
Έκθεση Cheap Art φοιτητών και αποφοίτων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στο Λιτρίβι Πόρου
Tuesday, May 06, 2014 αναρτήθηκε από: mellon.gr

Έκθεση Cheap Art
φοιτητών και αποφοίτων 
της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών
στο Λιτρίβι Πόρου
1o Μέρος: 10 Μαΐου-8 Ιουνίου


 

Το Λιτρίβι Πόρου εγκαινιάζει τον ανακαινισμένο εκθεσιακό χώρο του με έκθεση νέων εικαστικών, φοιτητών και αποφοίτων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Η έκθεση θα αποτελείται από τρία μέρη συνολικής διάρκειας τριών μηνών, από τις 10 Μαΐου έως τις 8 Αυγούστου 2014.
 

Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιάσει τη δημιουργική ταυτότητα των νέων εικαστικών στην τοπική κοινωνία του Πόρου, αλλά και στους καλοκαιρινούς επισκέπτες του νησιού.
 
Το Λιτρίβι πιστεύει ότι η οικονομική και πολιτισμική κρίση που διανύουμε μπορεί να λειτουργήσει ως εκκολαπτήριο νέων καλλιτεχνών αλλά και νέων εραστών της τέχνης. Για το λόγο αυτό, προτείνει πολυποίκιλα έργα, σε εύρος τιμών, αλλά κυρίως έργα Cheap Art, ως απάντηση στη θεώρηση της τέχνης ως είδους πολυτελείας.
 
Πληροφορίες για την έκθεση
 
Τα έργα και οι καλλιτέχνες θα εναλλάσσονται ανά μήνα, ώστε να φιλοξενηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα και διαφορετικά έργα. Κάθε μέρος της έκθεσης αποτελεί και μια ξεχωριστή ενότητα. Στο πρώτο μέρος (10/5–8/6) φιλοξενούνται έργα ως επί το πλείστον παραστατικά, με θεματολογία αντλημένη από το φυσικό κάλλος ή το αστικό τοπίο. Στο δεύτερο μέρος (8/6–11/7) παρουσιάζονται έργα ουτοπικά, ποπ και χειρονομιακά, τα οποία ξεδιπλώνονται σε πολλά επίπεδα ανάγνωσης. Τέλος, στον τελευταίο μήνα της έκθεσης (11/7–8/8) εντάσσονται έργα με κύρια τεχνική το μολύβι, φωτογραφίες, αλλά και αρκετά μικρά, εκκεντρικά κολάζ. 
 
 
Συμμετέχοντες 1ου Μέρους:

Αγγελική Λόη
Ανδρέας Κοκκαλιάρης
Ιώ Μαθιανάκη - Γρανιτσιώτη
Μαρία Παστρά
Φιλιώ Σαμψάκη
Νίκος Σταθόπουλος
Χρήστος Χατζής

Ακρόαση
για το

The Beatles Band Project!
 


Η ομάδα S.O.L.I. (Students Of Larisa Iasonidou) και το Λιτρίβι καλούν ερασιτέχνες και επαγγελματίες τραγουδιστές σε ανοιχτή ακρόαση για το The Beatles Band Project! Επιλέξτε το αγαπημένο σας τραγούδι του θρυλικού συγκροτήματος και δηλώστε συμμετοχή για την ακρόαση που θα γίνει στις 28 Ιουνίου, στο Λιτρίβι Πόρου (9:00-14:00 & 17:00-23:00).
 

Litrivi art bistro & café


 
Το art bistro & café μας σερβίρει κρύα και ζεστά  ροφήματα, αφεψήματα και αναψυκτικά. Προσφέρει μικρές νοστιμιές και ετοιμάζει απλά εδέσματα με μεράκι και τέχνη φτιαγμένα επί τόπου για τους επισκέπτες του πολυχώρου. Προμηθευόμαστε υλικά και προϊόντα βασισμένοι στην αρχή: τοπικά προϊόντα / μικρές παραγωγές / βιολογικές καλλιέργειες / δίκαιο εμπόριο.
);